Δευτέρα 25 Μαϊ 2020

ICE & FIRE - Πολιτιστική έκθεση φωτογραφίας του Ζανέττου Λουκά

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Copy of download

 

ICELAND - ICE & FIRE

Πολιτιστική έκθεση φωτογραφίας του Ζανέττου Λουκά την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα.

Ποτέ δεν κρατούσα φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου. Ούτε καν. Δεν ήταν ποτέ «μεράκι». Δεν είχα ποτέ το πάθος και την αρρώστια που σε κάνει να φωτογραφίζεις κάθε τι που σου τραβάει την προσοχή. Είχα όμως απεριόριστη φαντασία που έφτανε σε άλλα σύμπαντα.

Όλα άλλαξαν όταν πήρα το πρώτο μου μάθημα ασπρόμαυρου φιλμ…

Μέχρι τα δεκαεννιά μου είχα κάνει μόνο ένα ταξίδι. Μαθητική στην Ελλάδα. Λόγω συνθηκών της τότε εποχής δεν είχα καταφέρει να κάνω άλλα ταξίδια.

Ταξίδευα όμως με το μυαλό και η φωτογραφική μου ήταν τα μάτια μου. Η φαντασία μου «έπλαθε» μικρές ιστορίες για χαμένες Ατλαντίδες και μέρη που δεν είχε δει κανείς.
Τα χρόνια πέρασαν και τα ταξίδια και η φωτογραφική μου μηχανή έγιναν βίωμα μέσα μου.

Ταξιδεύω χρόνια τώρα και κυρίως σε μέρη που δύσκολα έχει πατήσει άνθρωπος. Η περιπέτεια με εξιτάρει και ο παραμικρός κίνδυνος – πρόκληση ανεβάζει τις στροφές της αδρεναλίνης μου στα σύννεφα. Τότε ένας νέος εαυτός ξαναγεννιέται.

Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου συνεχώς οργιάζει και ταυτοχρόνως σκέφτεται πως μπορεί να προβάλει σωστά αυτά που βιώνει.

Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τρόπο, παρά μέσα από ένα μεγάλο λευκό δωμάτιο δομημένο με 35 φωτογραφίες, σκηνικά, μουσικούς ήχους, αντικείμενα και διάφορες αναφορές και επεξηγήσεις, όπου θα μεταμορφώσουν το σκηνικό σε ένα όμορφο ταξιδεμένο μέρος και θα ξυπνήσουν κάθε αίσθηση του επισκέπτη.

Η Ισλανδία είναι ένας άλλος πλανήτης. Διαθέτει μία άγρια ομορφιά που παρόμοια της δεν έχω ξαναδεί.

Το απομονωμένο αυτό νησί παραμένει μέχρι και σήμερα ένα γεωλογικό φαινόμενο σε εξέλιξη που χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο αντιθετικών στοιχείων, του πάγου και της φωτιάς.

Γιατί την Ισλανδία κάθε άλλο παρά την τιμώρησε ο Θεός. Της έδωσε άγρια ομορφιά που δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού. Εκείνη την ομορφιά που σε κάνει να λες σε κάθε βήμα «δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου».

Αυτή λοιπόν την Ισλανδία θέλω να σας παρουσιάσω στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα στις 21 Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο έντιμος Δήμαρχος Αγίας Νάπας κύριος Γιάννης Καρούσος παρουσία του Επίτημου Γενικού Πρόξενου της Δημοκρατίας της Ισλανδίας κύριου Μιχάλη Ψωμά.

Είσοδος 5 ευρώ

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο "Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος".

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου