Δευτέρα 25 Μαϊ 2020

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής του Εργαστήριου Τέχνης Νικόλα Παναγή " Χρειαζόμαστε την θάλασσα γιατί μας διδάσκει"

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Copy of DSCN3006

Διάρκεια έκθεσης:6  Φεβρουαρίου  2018 – 24 Φεβρουαρίου 2018

Εργαστήρι Τέχνης Νικόλα Παναγή

Από την δεκαετία του ογδόντα, οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου Τέχνης του Νικόλα Παναγή επικεντρώνονται στο να συμπληρώσουν το κενό που υπάρχει στη εκπαίδευση και συνείδηση  της τέχνης στη Κύπρο. Η ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκής προσέγγισης και ελευθερίας της έκφρασης είναι βασικός στόχος που επιτυγχάνετε με απόδοση σεβασμού προς τον κάθε μαθητή και τη διαφορετικότητά του. Αυτό με τη σειρά οδηγεί στην απόκτηση αυτοπεποίθησης πού είναι αναγκαία για δημιουργική έκφραση.

Το Εργαστήρι προσφέρει πλούσιο κράμα προγραμμάτων όπως Σχέδιο και Ζωγραφική, Ιστορία της Τέχνης, Προετοιμασία Φακέλου (Portfolio) για εισδοχή σε ξένα και ντόπια πανεπιστήμια, Προπαρασκευαστικό Έτος για Τέχνη και Σχεδιασμό (Foundation in Art and Desigh), BA στις Καλές Τέχνες (πρώτο και δεύτερο έτος),Γλυπτική, Φωτογραφία, και Γραφικές Τέχνες ( Graphic Design) .

Μαθητές του Εργαστηρίου Τέχνης έχουν αποφοιτήσει με επιτυχία ή σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια σε χώρες όπως τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο,  Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία και άλλες.

Το εργαστήρι Τέχνης του Νικόλα Παναγή απευθύνετε σε όλους. Δίνει την ευκαιρία  και σε αυτούς  που θέλουν την Τέχνη σαν χόμπι. Από το παιδικό τμήμα μέχρι και το τμήμα για ενήλικες, η εμπειρία της δημιουργίας γίνεται τρόπος ζωής με απώτερο σκοπό την πολιτιστική ανάπλαση μέσω της τέχνης.

Το Εργαστήρι Τέχνης Νικόλα Παναγή στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, οργανώνει κάθε χρόνο για τα μέλη του ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου με απώτερο στόχο την αναζήτηση και μελέτη της τέχνης και του πολιτισμού κάθε λαού που επισκέπτεται.

Οι εμπειρίες με τους ντόπιους καλλιτέχνες, μουσεία και γκαλερί, σχολές καλών τεχνών και άλλους καλλιτεχνικούς φορείς, τα σκίτσα, οι φωτογραφίες  και πολλά άλλα, αποτελούν δυνατά ερεθίσματα για δημιουργία μετά από κάθε ταξίδι.

Μέρος αυτής της δημιουργίας παρουσιάζεται κάθε χρόνο σε μορφή έκθεσης όπου ο θεατής έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από τον πολιτισμό της χώρας – προορισμού του Εργαστηρίου. 

Ορισμένοι από τους προορισμούς μέχρι στιγμής μαζί με την Κύπρο  είναι η Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο,  Γαλλία,  Πορτογαλία, Ολλανδία, Ρωσία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία και Κούβα.

 Ο Paul Cezanne είπε ότι η τέχνη είναι μια αρμονία παράλληλη με τη φύση. Σύμφωνα με αυτές τις σκέψεις, Το εργαστήρι  τέχνης  του Νικόλα Παναγή οργανώνει εκδρομές τέχνης γύρω από την Κύπρο και άλλα μέρη του κόσμου για να εξερευνήσει  τον τοπικό πολιτισμό και τη φύση και να μάθει από αυτά.

Μεταξύ 18 και 23 Απριλίου, 2017 μέλη της ομάδας "Γήινης Τέχνης" του εργαστηριου  Τέχνης του Νικολάου Παναγή βρέθηκαν στην περιοχή της Αγίας Νάπας. Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις πιο πολύχρωμες εκτάσεις της Κύπρου μέσα από πρωινές και απογευματινές ζωγραφικές συναντήσεις και μια σειρά δωρεάν καθημερινών σεμιναρίων για τις τεχνικές ζωγραφικής.

 

 

 

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου