Δευτέρα 25 Μαϊ 2020

Έκθεση Φωτογραφίας 4USTREETS του Κώστα Κυριακιδή

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Βιογραφικό

Ο Κώστας γεννήθηκε το 1962 στην Αμμόχωστο της Κύπρου και σήμερα ζει στην Αγία Νάπα. Έχει τέσσερα παιδιά, δύο κόρες και δύο γιους.

Το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία ξεκίνησε από μικρή ηλικία, φωτογραφίζοντας  τοπία και πορτρέτα. Ακολούθησε η φωτογράφιση γάμων στην οποία θα μπορούσε να αφήσει την δημιουργική φωτογραφική  ροή με το μοναδικό του ύφος, σύντομα έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους φωτογράφους γάμων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Οι φωτογραφίες  του είναι γνωστές ως εξαιρετικές και μοναδικές.

Κάθε γάμος είναι μοναδικός και ο Κώστας έχει ως στόχο να δημιουργεί όμορφες βραβευμένες εικόνες για κάθε ζευγάρι που παντρεύεται .

Έχει εκδώσει το περιοδικό Cyprus Geographic και ένα φυλλάδιο των παλιών εκκλησιών της περιοχής.

Ο Κώστας βραβεύτηκε  από το Fellowship of the Master Photographers Association (FMPA),από την Εταιρεία της Διεθνούς Φύσης και των Φωτογράφων Άγριας Φύσης (FSINWP), από την Βασιλική Φωτογραφική Εταιρεία (ARPS), από το Βρετανικό Ινστιτούτο Επαγγελματιών Φωτογράφων (ABIPP), από την  Ένωση Εταιριών Γάμου και Πορτραίτων Φωτογράφων (ASWPP),  από την Ένωση του Βρετανικού  Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων (ABPPA), του απονεμήθηκε επίσης το βραβείο Αριστείας  από την Διεθνούς Ομοσπονδία Τεχνικής Φωτογραφίας (EFIAP).

Εμπορικός  φωτογράφος του έτους, Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο 2009. MPA AWARDS

 Φωτογράφος Διαφημίσεων  του έτους, Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο 2009. MPA Awards

Νικητής του Ετήσιου Διαγωνισμού BIPP Cosford, Βρετανία 2009 BIPP AWARDS

Φωτογράφος Τοπίου της Χρονιάς 2007 της Βρετανικής Ένωσης Επαγγελματιών Φωτογράφων BPPA AWARDS.

Φωτογράφος  της Φύση και του  Περιβάλλοντος της χρονιάς 2006 της Βρετανικής Ένωσης Φωτογράφων BPPA AWARDS.

Περισσότερες πληροφορίες:

Φωτορεπόρτερ του Reuter το 1996.

Ο Κώστας κάλυψε τα γεγονότα που συνέβησαν στη Δερύνεια, κοντά στην Αμμόχωστο, όταν οι Τούρκοι κτύπησαν έναν Ελληνοκύπριο και πυροβόλησαν ένα  άλλο κατά τη διάρκεια μιας αντι-κατοχικής διαμαρτυρίας.

Αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες κυκλοφόρησαν σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως  στην Guardian (πρώτη σελίδα), στην Le Figaro (πρώτη σελίδα), στο περιοδικό Stern, στο περιοδικό Newsweek και σε όλο τον κόσμο.

Για αυτό το μοναδικό επίτευγμα, του απονεμήθηκε ένα ειδικό μετάλλιο από την Κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Κώστας έκανε επίσης τρεις ταινίες μικρού μήκους: Χορευτική ζωή 2011, MyCrosstoBeat2013 και οι Άστεγοι της Βουδαπέστης 2015.

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου