Δευτέρα 25 Μαϊ 2020

Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής «Μονοπάτια και Χρώματα της Φύσης» του Αντρέα Μιχάηλ

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

 

29526807 423894364717493 65756185 o

Βιογραφικό

Ο Αντρέας Μιχάηλ γεννήθηκε στο Λιοπέτρι το 1963. Με την ζωγραφική ασχολήθηκε  από τα παιδικά του χρόνια. Είναι πραγματικός θαυμαστής της φύσης και σ' αυτή αναζητεί  την έμπνευση, το πλούσιο μεσογειακό φως και τα γήινα χρώματα του τόπου του. Επίσης τον  εμπνέει το κυπριακό τοπίο και η χωριάτικη παράδοση.

Χρησιμοποιεί το χρώμα με μεγάλη ευαισθησία αποδίδοντας   το φως    σ' όλες  του τις αποχρώσεις. Έχει κάνει επτά ατομικές εκθέσεις, έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές και έργα του εκτίθενται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Πηγές  Έμπνευσης

Τα θέματα που τον εμπνέουν  όταν βγαίνει έξω στην φύση είναι  η  Άνοιξη και ιδιαίτερα   τα αγριολούλουδα. Επειδή όμως είναι δύσκολο να ζωγραφίσεις στην ύπαιθρο, φωτογραφίζει διάφορα τοπία που του αρέσουν, είτε αυτά είναι φύση είτε είναι κυπριακά τοπία και τα ζωγραφίζει στο εργαστήριο του. Αρκετά θέματα του τα εμπνέεται  ο ίδιος.

Κεραμική

Γύρω στο 2015 ξεκίνησε παράλληλα να ασχολείται με την κεραμική, επίσης και πάλι αυτοδίδακτα. Κατάλαβε ότι του αρέσει και παρόλο που είναι μια τέχνη αρκετά δύσκολη, άρχισε να τον μαγεύει. Έτσι ξεκίνησε να φτιάχνει διάφορες κατασκευές. Πραγματικά, θέλει να ομολογήσει ότι η κεραμική είναι μαγεία.

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου