Τετάρτη 18 Σεπ 2019

Street Art International Festival Δήμου Αγίας Νάπας

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Copy of 53669854 2383023368395978 7498861458269143040 n

 

Ο Δήμος Αγίας Νάπας στα πλαίσια της αναβάθμισης του τουριστικού

προϊόντος και της τουριστικήςεμπειρίας του επισκέπτη, διοργανώνει το 3οςΔιεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Δρόμου (StreetArtFestivaland 3DStreetart) από τις 21 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 στην Αγία Νάπα.

Η StreetArt, γνωστή και ως Τέχνη του δρόμου θα αναπτυχθεί σε δημόσιους χώρους και θα περιλαμβάνει μια ποικιλία μορφών και τεχνικών και είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους έκφρασης των νέων καλλιτεχνών σήμερα. Οι καλλιτέχνες θα εργαστούν σε εγκαταλειμμένα κτίρια και εξωτερικές επιφάνειες που θα διατεθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας. Τα υλικά εργασίας και το κόστος φιλοξενίας για καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα καλυφθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας και χορηγούς.


Τα wheatpasting, stickerbombing, stencilgraffiti, posterart, οι υπαίθριες προβολές και εγκαταστάσεις, η χρήση μικτών τεχνικών, η παραποίηση οδικών σημάτων κ.ά. θα περιλαμβάνονται σε αυτό που ονομάζουμε με μια λέξη σήμερα, streetart. Τα έργα θα φτιάχνονται ελεύθερα στους δρόμους της Αγίας Νάπας και θα είναι ανοιχτά στην θέα όλων των επισκεπτών. 
Με επίκεντρο τη νεανικότητα και την ελευθερία έκφρασης το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας θα γεμίσει χρώμα και θα αποτελέσει ένα εκκολαπτήριο ιδεών και τόπο κοινωνικών-καλλιτεχνικών ζυμώσεων καλλιεργώντας την εξέλιξη του graffiti δίνοντας τον παλμό της τέχνης του δρόμου.

Θα συμμετέχουν παγκοσμίως αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό όπως Paparazzi από Κύπρο, οι Host Doss από την Βενεζουέλα, οι Stenographia Team και Rustam Cubic από Ρωσία, ο Dan από Ηνωμένο Βασίλειο, Edmon, Opsis, DonDante, Kasia, Steven, Eli, Devavry, Zhokhov από Κύπρο και άλλοι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των έργων θα έχει το PaparazziArtStudio.

 

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου