Τετάρτη 18 Σεπ 2019

"Ο Μικρόκοσμος … με τον φακό του Κώστα Κωνσταντίνου"

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Έκθεση φωτογραφίας "Ο Μικρόκοσμος … με τον φακό

του Κώστα Κωνσταντίνου"

Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαΐου  2019– 23 Ιουνίου  2019

Copy of 16.Sepioteuthis lessoniana bigfin reef squid 2

Ονομάζομαι Κώστας Κωνσταντίνου  και είμαι 46 χρόνων .Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λευκωσία. Με την σύζυγό μου Αντωνία έχω αποκτήσει 2 κόρες ,την Έλενα 23 χρόνων η οποία σπουδάζει ιατρική στην Κίνα και την Αργυρώ  9 χρόνων η οποία φοιτά στην τετάρτη τάξη του δημοτικού.

Το πάθος μου για το υγρό στοιχείο, αυτό το οποίο ονομάζεται θάλασσα το απέχτησα από πολύ μικρή ηλικία περίπου στην ηλικία των 4-5 χρόνων χωρίς να μπορώ να αντιληφθώ το γιατί !Στην ίδια ηλικία θυμάμαι να απέκτησα την 1η μου μάσκα, της οποίας τα χαρακτηριστικά θυμάμαι σαν να ήταν χθες ,μια μπλε με μεγάλο οπτικό πεδίο .Από εκείνη κιόλας την στιγμή δεν αποχωρίστηκα ποτέ ξανά την θάλασσα. Θυμάμαι ότι όταν πηγαίναμε με τους γονείς μου για κολύμπι και σταματούσε ο πατέρας μου το αυτοκίνητο έπαιρνα την μάσκα μου και έτρεχα αμέσως στην θάλασσα .

Τα χρόνια πέρασαν φοίτησα και τελείωσα το σχολείο, το οποίο ολοκλήρωσα στην τεχνική σχολή στον τομέα ηλεκτρονικών, και εν συνεχεία εργάστηκα για σχεδόν 30 έτη.

Βλέπετε δεν είχα την όρεξη να σπουδάσω διότι το μεράκι μου και η αφοσίωση μου ήταν σε κάτι αλλιώτικο γεγονός το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα.

Συνήθιζα να λέω στους δικούς μου και το πίστευα όταν το έλεγα ότι παντρεύτηκα την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, την θάλασσα , ώσπου μια μέρα γνώρισα την Αντωνία μια κοπέλα από την Κίνα η οποία έμελλε να είναι τώρα η γυναίκα μου .

Είμαι συλλέχτης κογχυλιών και απολιθωμάτων από το 1993.

Ξεκίνησα την αυτόνομη κατάδυση το 1995 και υπήρξα αθλητής ελεύθερης κατάδυσης για 4 χρόνια από το 2012-2016 με παρουσία μου σε 3 παγκόσμια πρωταθλήματα αγώνων βάθους, όπως και σε άλλους  αγώνες πισίνας και βάθους σε Κύπρο, Ελλάδα και Ρουμανία .

Η ενασχόληση μου με την φωτογραφία άρχισε από τον Ιανουάριο του 2015,αφού παρακολούθησα κάποια μαθήματα φωτογραφίας και από τότε παρέμεινα πιστός και πιστεύω ή τουλάχιστον προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος .

Με την υποβρύχια φωτογραφία ξεκίνησα να ασχολούμαι τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν πήρα την μεγάλη απόφαση να αγοράσω τον εξοπλισμό ο οποίος έχει κοστίσει αρκετά.

Έχω κάνει δύο παρουσιάσεις της δουλειάς μου με θέμα τον υποβρύχιο κόσμο της Κύπρου σε φωτογραφικό όμιλο στην Λευκωσία ,παρουσία 60-70 ατόμων καθώς και σε παιδιά 8 ετών σε ιδιωτικό σχολείο.

Επίσης φωτογραφίες μου με σχέση αθλητές ελεύθερης κατάδυσης έχουν αναρτηθεί σε ημερολόγια στην Γαλλία του 2016 και 2017 επίσης και σε περιοδικά σε Κύπρο και Ρωσία.

Τέλος ,την 1η Σεπτεμβρίου 2018 σε εκδήλωση οποία είχε γίνει με την συνεργασία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και άλλων φορέων για τον γηραιότερο άντρα δύτη του κόσμου για το ρεκόρ γκίνες είχα την τιμή να είμαι ο επίσημος φωτογράφος.

Εν κατακλείδι, ευελπιστώ σε ποιοτικά καλύτερες φωτογραφικές περιπέτειες με αδιάκοπο το συναίσθημα της συνέπειας και αφοσίωσης στον τομέα τον οποίο επέλεξα να υπηρετήσω από τούδε και στο εξής.

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου