Δευτέρα 25 Μαϊ 2020

Έκθεση" iMARE CULTURE: μια εικονική περιδιάβαση σε υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις της Μεσογείου"

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

 

thalassa-3

Το έργο iMARECULTURE και το Μουσείο της Θάλασσας στην Αγία Νάπα θα παρουσιάσουν τη χρήση τεχνολογικών εξελίξεων στις τεχνολογίες και τις εφαρμογές που αποτυπώνουν την εγγενή και απρόσιτη υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά φέρνοντας την έτσι πιο κοντά το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το Μουσείο της Θάλασσας θα μετατραπεί σε ένα εικονικό μουσείο ανοιχτό για το κοινό, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αλληλοεπιδράσουν με προηγμένες τεχνολογίες όπως ολογραφικές οθόνες και εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (HMDs). Με τη χρήση αυτών των συσκευών οι επισκέπτες θα μπορούν ατομικά να επισκεφτούν μέσω εικονικής πραγματικότητας τους τρεις βυθισμένους αρχαιολογικούς χώρους του έργου (ναυάγιο του Ξλέντι, βυθισμένη πόλη της Μπάια και το ναυάγιο του Μαζοτού). Αυτές οι τοποθεσίες έχουν αναπαραχθεί ψηφιακά στον εικονικό κόσμο, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο εικονικό περιβάλλον και να μάθει για τη σημασία και το ιστορικό κάθε τοποθεσίας.

Ως μέρος της εμπειρίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδρούν άμεσα με τα 3D αντικείμενα που εμφανίζονται στις ολογραφικές οθόνες, και θα μπορούν να "αρπάξουν", να μετακινήσουν και να περιστρέψουν τα προβαλλόμενα ολογράμματα. Στην ίδια περιοχή, ο εξοπλισμός εικονικής πραγματικότητας θα είναι διαθέσιμος για το κοινό, για να “επισκεφθεί” τους τρεις βυθισμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Η έκθεση είναι δωρεάν για το κοινό καθώς και η χρήση όλων των εξοπλισμών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσω της εικονικής πραγματικότητας  να “καταδυθούν” στο παρελθόν και να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σημασία που έχει η προστασία τέτοιων βυθισμένων αρχαιολογικών χώρων. Η έκθεση στοχεύει στην επίδειξη προκλήσεων και ευκαιριών, στη χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας σε μουσεία, μέσω της αντίδρασης που θα επιδείξει το κοινό. Η υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά και οι αντίστοιχες τοποθεσίες, που δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό, είναι εξαιρετικά παραδείγματα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την εμπειρία και να δώσουν τα σχόλιά τους.

Για την ενημέρωση σας μπορείτε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του iMARECULTURE www.imareculture.eu ή ακολουθήστε το iMARECULTURE στο twitter @imareculture

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον  Αναπ. Καθ. Δημήτριο Σκαρλάτο στο +357 25002360 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

https://imareculture.eu/exhibition-on-thalassa-museum/

 

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου